Ardie Sloetjes Cranio Sacraal Therapie

Jupiter Jupiter
Over mij

Welkom, leuk dat u mijn website bezoekt!

Graag stel ik me aan u voor. Ik ben Ardie Sloetjes, opgegroeid tussen en met dieren en ook altijd al werkzaam in deze sector. Eerst in de reguliere landbouw en later o.a. als leidinggevende op een kinder-zorgboerderij. Paarden, pony's maar in feite alle dieren zijn een belangrijke factor in mijn leven. De rode draad in al mijn werk is verbindingen leggen, met name binnen het welzijn en de gezondheid van dieren.

In de loop der jaren wilde ik me daar graag nog meer in verdiepen en deze passie volgen. In de opleiding HBO Cranio Sacraal Therapie en daarnaast een basisopleiding Equine Lymfedrainage voor paarden, die ik beide succesvol heb afgerond, vond ik de perfecte scholing die hierop aansloot. Met veel plezier en enthousiasme voer ik inmiddels dit vak uit en volg regelmatig bijscholing om mijn kennis en kunde nog verder te optimaliseren. Het monitoren van dieren, hun gedrag en signalen tot in de kleinste details hebben mijn aandacht en interesse. Daarnaast zorgt de jarenlange ervaring en mijn brede kennis in de diersector ervoor dat ik een zuiver oog en gevoel heb ontwikkelt. Dit ervaar ik als een groot voordeel als CST therapeut.

Mijn doel is altijd voor alle partijen het optimale te bereiken en daarin heeft het dier een leidende rol. Ik werk vanuit rust en op de snelheid die het dier aan kan. Mijn ervaring is inmiddels dat dat het beste resultaat en herstel kan waarborgen. Inmiddels behandel ik naast paarden ook honden en andere (huis)dieren.

Ardie Sloetjes
Hond onder behandeling
Over Cranio Sacraal Therapie

Cranio Sacraal Therapie (CST) is een behandelwijze die voortkomt uit de osteopathie en het hele individu/lichaam betrekt bij de genezing. CST is er op gericht het natuurlijke evenwicht te herstellen, te versterken en daarnaast het zelfgenezend vermogen van het dier te stimuleren.

Een CS Therapeut werkt met het Cranio Sacraal Ritme (CSR), dat over het algemeen wordt beschouwd als de "ademhaling" van het zenuwstelsel en naast de hartslag en de ademhaling van de longen de derde vitale levensfunctie is. Het CS ritme is een golfbeweging van het hersenvocht dat circuleert van het hoofd (Cranium) via de ruggengraat naar het heiligbeen (Sacrum). De "pomp" van dit systeem zit in de hersenen. Dit ritme is voelbaar door het hele lichaam en wordt verspreid via de wervelkolom, het zenuwstelsel en de fascia (bindweefsel) dat overal in het lichaam aanwezig is en het lijf innerlijk verbindt.

Door lichamelijke blessures en/of emotionele trauma's kan dit ritme verstoord raken en kan het hersenvocht niet meer goed doorstromen. Dit belemmert met name de aansturing van het zenuwstelsel die op zijn beurt zijn taak ook niet goed meer kan vervullen. Zo raakt het natuurlijk evenwicht uit balans, waardoor het dier niet meer optimaal kan functioneren. Een CS Therapeut kan door verschillende hands-on technieken dit geheel behandelen en problemen opsporen.

Cranio Sacraal systeem van een paard
Wanneer Cranio Sacraal Therapie?

Cranio Sacraal Therapie kan bij veel klachten, aandoeningen en problemen worden ingezet. Voorbeelden zijn: Pijnbestrijding, spierverzuring, stress en/of moeilijk gedrag, rugproblemen of andere problemen in het bewegingsapparaat. Ook goed behandelbaar zijn problemen in het CTO-gebied en bij paarden met het opzadelen/ aansingelen, in de aanleuning, stelling en/of buiging. Bij headshaking, zomereczeem, stalbenen etc. kan CST eveneens worden ingezet.

CST met Roos Stoop
Behandeling

Iedere behandeling begint met een algeheel onderzoek van het hele dier, waarbij ik verschillende vragen zal stellen. Ieder detail kan hierbij van belang zijn, ook uit het verleden van het dier. Daar waar problemen, bewegingsverlies en/of blessures worden gevonden zal ik het dier behandelen op zowel de schedel als het lijf. Een behandeling duurt ongeveer één uur.

Ieder dier reageert anders tijdens de behandeling en zal dat ook verschillend laten zien. Voorbeelden hiervan zijn: Kauwen, likken, slaperig zijn, gapen en bij paarden schrapen met de hoeven

Het dier kan ook onrustig worden tijdens de behandeling en even rond willen lopen. Vooral de eerste keer moet het nog vaak wennen aan het gevoel dat de behandeling teweeg brengt.

Na een behandeling adviseer ik om het dier een aantal dagen niet te belasten. Dit omdat de behandeling nog doorwerkt in het lichaam en er een nieuwe balans gaat komen in het lijf. Uiteraard mag het wel naar buiten, lichte beweging of wandelen heeft juist de voorkeur om de circulatie in het lijf te stimuleren.

Na één behandeling kun je vaak al een duidelijk verschil zien. Meestal zijn er meerdere behandelingen nodig om een optimaal resultaat te bereiken.

Contact

Ardie Sloetjes CST

Telefoon:
06-1222 6537

Afspraken maken doe ik bij voorkeur telefonisch.

Ook voor inhoudelijke vragen graag bellen dit communiceert wat makkelijker dan app of mail. Mocht ik niet in de gelegenheid zijn uw telefoontje direct te beantwoorden dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug.

Kosten

Zie de tarieven.

Algemene voorwaarden

Ik werk uitsluitend volgens mijn algemene voorwaarden. Zie tevens het privacybeleid.